Biologija


Crvenkapicin jelovnik za baku:

predjelo:

salata od svježega povrća (jer je baki potrebno puno vitamina, manji unos kalorija i dobre masnoće)

glavno jelo:

pečena piletina (zbog proteina koji jačaju metabolizam i pomažu u očuvanju kostiju)

prilog: 

kuhana riža (jer sadrži masti, bjelančevine i ugljikohidrate)

desert:

 svježe voće (vlakna u voću poboljšavaju kožu i smanjuju rizik od bolesti)

piće:

narančin sok zbog vitamina c

Naš prijedlog jelovnika za baku je sljedeći:

doručak

  • orasi- 6 kom
  • zbog masti, vitamina i željeza

međuobrok

  • banana
  • zbog proteina, vlakna, vitamina i ugljikohidrata

ručak

  • bistra juha s povrćem i malo tjestenine - 1 tanjur
  • piletina (150 g) + krumpir (200 g) + mrkva (150 g), sve pečeno u pećnici
  • zbog jačanja metabolizma, očuvanja kostiju, vitamina i proteina
  • zdjelica zelene salate začinjene maslinovim uljem
  • zbog puno vitamina,smanjenja unosa kalorija i dobrih masnoća.

međuobrok

  • čaša voćnoga soka

večera

integralni kruh sa sjemenkama - 2 kriške

prešana šunka - 60 g

zbog visoke kalorijske vrijednosti

svježa paprika

zbog probave

Preporučili bismo baki da pije puno čaja, prirodnih sokova i naravno 8 do 10 čaša vode dnevno.

Autori: Juraj Valenteković, Nikola Dražić, Matej Sabadi i Antonio Kozić
Sva prava zadržana 2020
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti