Biologija
Crvenkapicin jelovnik za baku:
predjelo:
salata od svježega povrća (jer je baki potrebno puno vitamina, manji unos kalorija i dobre masnoće)
glavno jelo:
pečena piletina (zbog proteina koji jačaju metabolizam i pomažu u očuvanju kostiju)
prilog:
kuhana riža (jer sadrži masti, bjelančevine i ugljikohidrate)
desert:
svježe voće (vlakna u voću poboljšavaju kožu i smanjuju rizik od bolesti)
piće:
narančin sok zbog vitamina c
Naš prijedlog jelovnika za baku je sljedeći:
doručak
- orasi- 6 kom
- zbog masti, vitamina i željeza
međuobrok
- banana
- zbog proteina, vlakna, vitamina i ugljikohidrata
ručak
- bistra juha s povrćem i malo tjestenine - 1 tanjur
- piletina (150 g) + krumpir (200 g) + mrkva (150 g), sve pečeno u pećnici
- zbog jačanja metabolizma, očuvanja kostiju, vitamina i proteina
- zdjelica zelene salate začinjene maslinovim uljem
- zbog puno vitamina,smanjenja unosa kalorija i dobrih masnoća.
međuobrok
- čaša voćnoga soka
večera
integralni kruh sa sjemenkama - 2 kriške
prešana šunka - 60 g
zbog visoke kalorijske vrijednosti
svježa paprika
zbog probave
Preporučili bismo baki da pije puno čaja, prirodnih sokova i naravno 8 do 10 čaša vode dnevno.